Fødselsdag

Villadsfødselsdag_2015_3årMåske er jeg meget naiv, men hver gang vi rammer en periode, hvor Villads er rask i ca. to uger i streg, rammes jeg af tanken ’måske er det nu det vender’. Og vupti så er han syg igen, det lille pus.

Den samme tanke ramte op til hans fødselsdag (for han havde jo kun været syg én gang den måned). Så det ramte hårdt, da han fem dage op til sin fødselsdag, en morgen sagde ’jeg er syg’ og termometeret rigtig nok viste, at han havde ret – SUK! Tænk at min, på det tidspunkt, knap 3-årige dreng selv fortæller, at han er syg, det gør det både nemmere, men gør også lidt ondt indeni.

Og så ramte tanken ’måske når han at blive rask til sin fødselsdag’ , men så ramte realismen næsten samtidig, for hans sygdomsperioder er ofte længere end fem dage.

Så dilemmaet blev større jo tættere vi kom fødselsdagen, hvor hele den pukkelryggede familie var inviteret – skal vi aflyse eller gennemføre? Da Villads fyldte 1år og var syg valgte vi at aflyse. Denne gang blev en afgørende faktor en tur på Hvidovre hospital, hvor vi har et par åbne indlæggelser, hvor de kunne konstatere, efter at Villads havde lavet to tisseprøver mm., at han ikke havde urinvejsinfektion.

Vi endte med at gennemføre fødselsdagen, blot i en kortere version. Han havde glædet sig sådan og vi havde talt ned (hvor mange gange han skulle sove) og klippet af på seddel på køleskabet, og han havde selv lavet ønskeseddel mm.

Jeg var også lidt ramt af tanken om, at min dreng på tre år skulle have oplevet at få aflyst to ud af tre fødselsdage – jeg kunne jo ikke ændre ved at han var syg, men jeg kunne sørge for at han blev fejret.

Så Villads gennemførte sin 3-års fødselsdag med 39.7° i feber. Han gjorde det med smil og spas og var lykkelig……..og MEGET træt, da han lå i sin seng med Gordon og Ironman som ’sovedyr’. Alligevel vågnede han tidligt næste morgen, og rev mig med ind i stuen, så vi kunne samle, noget af det nye Lego, han havde fået….og feberen var faldet til 39.1°

I tirsdags blev det så storebrors fødselsdag og Villads er igen syg, men vi valgte at gennemføre, at børnehaven kom på besøg, og vi gjorde så bare ekstra rent inden og efter igen. I weekenden skal storebror igen fejres og vi har på forhånd valgt den kortere version…..og nej Villads er ikke frisk endnu, men vi har taget en beslutning om, at kan vi gennemføre, gennemfører vi børnenes fødselsdage trods sygdom.

Kirsten