-Host host host… Av av av…

FullSizeRender (1)

Små trin lyder i mørket og jeg kan ane en grædende pige komme hen imod mig.
Nattens drøm hænger stadig svagt i luften, dynen føles dejlig varm og tung. Som en zombie går jeg ud i køkkenet, henter Bonyl, astmamedicin samt laver en maske klar. Finder forstøvermaskinen frem. Maskinen som har været vores livsline de sidste 5 år.

Den har været vores sidste forsøg på at kunne gøre noget selv inden sygehuset har, skulle hjælpe. Den er gjort klar til brug, dog var det med et håb om den ikke ville komme i brug i år. For i år skulle jo være vores år, året hvor alt skulle vende. Mens jeg blander væskerne og laver Bonyl klar, hænger håbet om bare lidt søvn i luften. Kan jeg selv afhjælpe det? Vil masken være nok? Heldigvis har jeg fri i morgen…

Jeg placere en klattet, træt og meget varm pige med masken i sofaen samt iPad’en som bestikkelse. Masken tager ca. 10-15 min, og der er tid til at putte. Vi sidder under dynen og slapper af sammen. Efter lidt tid er det heldigvis tydeligt at masken virker, og vi kan slappe af. Hun falder i søvn med masken på og da den er færdig kan vi heldigvis hoppe i seng. Det er lidt med blandede følelser, det vi ellers havde håbet ville blive en vinter uden alt for megen sygdom, er allerede startet helt anderledes. Det ligner desværre til forveksling det vi kender alt for godt, og jeg kan mærke de velkendte følelser komme brusende, frygten, skuffelsen og ikke mindst vreden.

¬ Frygten kender vi alle til…
– Skuffelsen over at stå med den følelse af, at gulvtæppet igen er revet væk under dig.
– Vreden over, at hun ikke bare kan få lidt fred fra sygdom, og få lov at være som andre børn på 5 år.

Midt i alt tankemyldret og lyden af det tunge åndedræt omkring mig bliver jeg overmandet af søvnen.

Opkald til Skejby morgenen efter, aftale om nyt sug.

Og ganske rigtigt 3 dage efter er der besked… Endnu en bakterie, endnu en opstart på behandling, endnu en vinter som alle de andre er påbegyndt.

Indlæggelse og antibiotika kommer vi desværre heller ikke uden om denne vinter. Efter et par dage med behandling, hvor hun dog stadig bliver mere og mere skidt, bestilles endnu et sug, der to dage efter også bekræfter vores anelser om der er noget galt.
Der er trods intensiv behandling kommet en ny bakterie. Lægerne snakker sammen og finder ud af at opstarte anden medicin – Som heldigvis efter nogle dage ser ud til at virke. Lad os bare xxx fingre for, at der ikke kommer endnu en bakterie til…